میزگرد تخصصی " تحلیل وضعیت و بازار IT در استان"

به همت پارک علم و فناوری یزد برگزار شد:

میزگرد تخصصی " تحلیل وضعیت و بازار IT در استان" با حضور مدیران عامل شرکت های پیشگامان فناوری اطلاعات ایساتیس و پویش داده نوین از مدیران شرکت های مستقر در پارک علم و فناوری یزد و فعال در حوزه فناوری اطلاعات به میزبانی همشهری یزد برگزار شد. 

به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری یزد، با توجه اینکه امروزه فناوری اطلاعات با شتاب فزاینده ای در حال تغییر جهان در کلیه عرصه های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی است و با توجه به جایگاه برتر استان یزد در حوزه فناوری اطلاعات در سال های اخیر، پارک علم و فناوری یزد میزگردی با عنوان " تحلیل وضعیت و بازار IT در استان" را با حضور کارشناسان این حوزه و همچنین علی اکبر قیومی به عنوان مدیر میزگرد در دفتر روزنامه همشهری یزد برگزار کرد که در این میزگرد مسائلی چون سهم استان در بازار فناوری اطلاعات کشور، آینده نگری و پیش بینی روند توسعه فناوری اطلاعات در استان و مشکلات پیش روی شرکت های پارک علم و فناوری یزد در حوزه IT مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفتند. 

 

ضرورت ترسیم چشم انداز توسعه IT در کشور

مدیرعامل شرکت پیشگامان فناوری اطلاعات ایساتیس در این میزگرد اظهار داشت: فناوری اطلاعات صنعت بسیار مهمی در کشور محسوب می شود که ریشه در توسعه همه صنایع دارد و بدون حوزه آی تی، ادامه کار در مابقی صنعت ها میسر نیست. 

امیراحمد سمیعی ادامه داد: در حال حاضر چشم انداز روشنی برای توسعه IT در کشور وجود ندارد و به دلیلی مسائل حاکمیتی و سیاسی، رویکردها و برنامه های حوزه فناوری اطلاعات نیز با تغییرات دولت، دستخوش تغییر می شود در حالی که باید روند توسعه این حوزه در کشور و استان شفاف سازی شود تا بر طبق این چشم انداز پیش رویم. 

 

هم افزایی شرکت های فعال در حوزه IT  ؛ عامل جذب سرمایه 

وی افزود: در بخش خصوصی و صنفی نیز به صورت منسجم عمل نمی شود و اغلب افراد فعال در حوزه آی تی به دلیل نوپا بودن حوزه IT، جوان و کم تجربه در امور مالی و اقتصادی هستند و نمی توانند بازار مناسبی برای عرضه محصولات پیدا کنند. 

سمیعی با انتقاد از ضریب پایین همکاری مابین شرکت های فعال در حوزه فناوری اطلاعات اظهار داشت: همراه نبودن شرکت ها در این حوزه موجب عدم جذب سرمایه می شود و همین عدم سرمایه گذاری مناسب یکی از معضلات افراد فعال در حوزه فناوری اطلاعات است. 

 

دولت ؛ مشتری اصلی فناوری اطلاعات و ارتباطات

وی ادامه داد: در حال حاضر مشتری اصلی فناوری اطلاعات و ارتباطات، دولت است که به نظر می رسد تمرکز متولیان دولتی بخش فناوری می تواند سردرگمی ها و پیچیدگی های این بخش را تا حدی کاهش دهد. 

مدیرعامل شرکت پیشگامان فناوری اطلاعات ایساتیس، در بخش دیگری از سخنان خود با انتقاد از عدم هماهنگی بخش خصوصی و دولتی اظهار کرد: متاسفانه بخش خصوصی به دولت اعتماد کامل ندارد و در مقابل دولت نیز به بخش خصوصی اعتماد ندارد و همین عدم اعتماد مانع از پیشرفت و رشد فناوری اطلاعات در کشور خواهد بود.  

امیراحمد سمیعی اظهار داشت: تغییرات حوزه آی تی به صورت محتوایی و پایه ای نیست که ضروری است سیاست ها و چشم اندازهای این حوزه از حالت شعاری خارج شده و به یک خروجی مناسب تبدیل شوند.

 

کمبود نیروی متخصص؛ معضل اصلی حوزه IT

وی کمبود نیروی انسانی متخصص در حوزه IT را از دیگر مسائل  پیش روی این حوزه دانست و افزود: تعداد فارغ التحصیلان رشته فناوری اطلاعات در دانشگاه های کشور قابل قبول است اما این نیروهای فارغ التحصیل تخصصی برای ورود به بازار کار را ندارند و نیروهای با تجربه بدون تحصیلات آکادمیک، اولویت بیشتری برای پذیرش در شرکت ها دارند. 

سمیعی، برگزاری شتاب دهنده ها را به عنوان یکی از جدیدترین راهکارهای جذب نیروی متخصص و رشد حوزه IT دانست و عنوان کرد: با شکل گیری کسب و کارهای نوین، فرصت به روز رسانی و رفع مشکلات در کسب  وکارهای سنتی نیز ایجاد شده و حذف کسب و کارهای نوین تنها پاک کردن صورت مسئله است.

وی ادامه داد: تحقیقات و تدوین قوانین بسیار خوبی در حوزه فناوری اطلاعات صورت می گیرد اما خروجی آن در اختیار مدیران برای کارهای عملی و اجرایی قرار نمی گیرد. 

 

هدایت شرکت های مستقر؛ اولین رسالت پارک های علم وفناوری

سمیعی اولین رسالت پارک علم و فناوری یزد را سرآوری و هدایت شرکت های مستقر در پارک دانست و اظهار داشت: پارک های علم و فناوری باید بتوانند به شهرت و جایگاه خوبی در بین مردم دست یابند و برند معتبری برای جامعه بسازند تا شرکت های مستقر از این برند بهره ببرند. 

وی مشکل پرداخت مالیات، عدم اطلاع رسانی مناسب و عدم بازاریابی برای محصولات را از مهمترین معضلات شرکت های مستقر در پارک در حوزه فناوری اطلاعات برشمرد.

سمیعی در پایان صحبت های خود، نزدیکی دولت به بخش خصوصی، تقویت صنف رایانه در استان، هماهنگی متولیانIT  با یکدیگر به منظورکاهش موازی کاری ها و نظارت جدی بر صنف رایانه را از راهکارهای توسعه IT در استان نام برد.  

 

عدم توازن پیشرفت خدماتی و تولیدی در حوزه فناوری اطلاعات 

مدیرعامل پویش داده نوین نیز در این میزگرد اظهار داشت: حوزه IT یک حوزه پیشران است و در چند سال اخیر پیشرفت های خوبی در این حوزه در کشور داشته ایم اما عمده پیشرفت ها در این زمینه ها در بخش خدماتی بوده است و نه تولیدی.

حمیدرضا جعفریان مقدم ادامه داد: در کشور در حوزه IT و مسائل امنیتی آن با پارادوکس مواجه هستیم. توسعه IT در کشور هم تهدید است و هم فرصت. اگر در حوزه خدمات پیشرفت کنیم تهدیدها افزایش و اگر در حوزه تولید بیشتر رشد کنیم، فرصت های خوبی برای کشور ایجاد خواهد شد.

وی عنوان کرد: در حال حاضر پیشرفت های حوزه فناوری اطلاعات نامتوازن است و در زمینه تولید و خدمات پیشرفت متعادل نداریم، در این حوزه سرمایه گذاری مناسب انجام نمی شود، بحث کپی رایت رعایت نمی شود و ضریب امنیت به دلیل انتقال اطلاعات کم است و دغدغه مسئولان در این زمینه بسیار افزایش پیدا کرده است. 

 

حمایت از محصول بومی؛ دغدغه فعالان حوزه IT

حمیدرضا جعفریان مقدم با اشاره به روند کند تولید فناوری اطلاعات در کشور بیان کرد: از محصول بومی به دلیل اینکه اطلاعات زیادی از تولید کننده را  به مصرف کننده انتقال می دهد، در حوزه فراسرزمینی نمی توان استفاده کرد. اما اگر این محصول در خود کشور خریداری شود، مشکلی ایجاد نخواهد شد و اکنون به دلایل امنیتی، تبعیض ناخواسته ای به نفع محصول خارجی ایجاد شده است.

وی ادامه داد: استان یزد از نظر فناوری اطلاعات در سطح کشور، جایگاه قابل قبولی را داراست و شرکت های زیادی در این حوزه فعالیت می کنند، اما سرعت پیشرفت استان نسبت به استان های دیگر کند شده است.

جعفریان مقدم افزود: در حال حاضر تعداد زیادی شرکت در این زمینه ایجاد شده است که تنها ده درصد از آن ها فعال هستند زیرا فرهنگ بین سازمانی در یزد خوب رشد نکرده است و شرکت های IT همکاری خوبی با یکدیگر ندارند.  

 

بها دادن به حوزه فناوری اطلاعات؛ تنها راهکار گریز از اقتصاد خاکی

مدیرعامل شرکت پویش داده نوین خاطر نشان کرد: در حال حاضر اقتصاد یزد، اقتصادی بر مبنای خاک، معادن، کاشی و آجر است که اگر این وضعیت اصلاح نشود، اقتصاد استان با وضع تاسف باری روبرو خواهد شد که تنها راهکار آن این است که به حوزهIT  از صدر حاکمیت تا رده های پایین تر بها داده شود و سیاست ها تغییر پیدا کند تا بتوانیم اقتصاد خاکی یزد را نجات دهیم. 

 

لزوم افزایش تعاملات صنعتگران با موسسات دانش بنیان 

حمیدرضا جعفریان مقدم، فاصله زیاد صنعت و دانشگاه را از دیگر مشکلات این حوزه دانست و افزود: نیروی انسانی با دانش کافی برای حوزه IT بسیار کم است، در حالی که رشته های دانشگاهی این حوزه افزایش پیدا کرده اما نیروی انسانی خوبی تربیت نشده است.  

وی در بخش دیگری از سخنان خود، خواستار افزایش تبلیغات و اطلاع رسانی به منظور شناساندن پارک علم و فناوری یزد به مردم شد و گفت: شرکت ها بعد از یک دوره قرار گرفتن در پارک دچار روزمرگی می شوند و این سوال به وجود می آید که برای چه در این مجموعه باقی مانده اند زیرا خدمات و تعاملات پارک مشخص نیست و ارزیابی شرکت ها به روش کاملا دانشگاهی صورت می گیرد.

جعفریان مقدم در پایان یزد را مهد کارآفرینی توصیف کرد و اظهار داشت: صنعتگران، دانشگاهیان و مجموعه پارک علم و فناوری یزد باید تعاملات بیشتری داشته باشند تا صنعتگران از توانایی های حوزه دانش بنیان بهره ببرند و مسیر سرمایه گذاری را به سمت شرکت های دانش بنیان سوق داده و شاهد خروجی بسیار ارزشمندی در حوزه فناوری اطلاعات باشیم.

 

آدرس کوتاه :